| Kaal | 0,76 g |
|---|---|
| Country | Itaalia |
| Brand | Elena Walch |
| Piirkond | Trentino-Alto Adidge |
| Aastakäik | 2022 |
| Serveerimistemp. ° C | 10-12 |
| Pudeli maht cl | 75 |
| Alkoholi % | 14 |
| Marjasort | Chardonnay |
“Beyond the Clouds” Alto Adige DOC
Kõik marjasordid korjatakse pärast seda kui Chardonnay saavutab optimaalse küpsusastme. Marjad purustatakse ja pressitakse kõik koos, misjärel toimub kääritamine uutes prantsuse barrique’des. Osa veinist läbib ka malolaktilise käärimise. Seejärel küpseb vein 10 kuud prantsuse tammevaatides (barrique). Kogu selle aja jooksul segatakse veinisadet regulaarselt üles (batonnage). Viimaks laagerdatakse valmis veini veel 6 kuud pudelis.
Vein on kuldkollast värvi. Aroom on kompleksne, küpsete troopiliste puuviljaste nüanssidega nagu nt.ananass ja oranz melon. Samuti on tagaplaanil tunda roosiõisi ja saiakoorikut. Vein on täidlane, kreemine, mineraalne ja küllalt jõulise struktuuriga. Selles on mõnevõrra tunda ka tammevürtse, õrna vanillimekki, millest ei puudu ka värskus. Järelmaitse on pikk ja küpsete eksootiliste puuvilja maitsetega. Elegantne vein, mida sobib ka keldris pikemalt “küpsetada”.
Serveerimistemperatuur: 10-12 ˚
Säilitamispotensiaal: 8 – 12 aastat (olenevalt aastakäigust)
Rikkaliku suupistevaliku juurde, mereandidega, aasiapäraste roogadega, valgest lihast roogade ja erinevate juustudega. Pikaemalt laagerduud aastakäigud sobivad kenasti ka rikkalike ja maitserohkete lisanditega liharoogade juurde nt.Osso bucco jms.
Tuntud veinigiidide/ekspertide hinnangud viimastele aastakäikudele:
VINTAGE 2021
Top 100 wines of Italy 2024 – 96 points James Suckling
5 Grappoli Guida Bibenda 2025 – Fondazione Italiana Sommelier
98 Annuario dei Migliori Vini Italiani – Luca Maroni
97 Le Guide de L’Espresso – Luca Gardini
5 black grapes – Gault & Millau
93 – Falstaff
93 – Wine Spectator
93 (Editor`s choice) – Wine Enthusiast
94 Vinous – Antonio Galloni
92 Vinum – Weinguide Deutschland 2025
77,95 €
Saadavus: Laos








