Alta Langa Metodo Classico Pas Dosè

Hind: 21,50

Categories: ,

Viinamarjad korjatakse käsitsi, tehes esmase valiku juba veiniaias. Kasutatakse õrna pressimist, mille tulemusena saadakse umbes 50% esimese pressi mahla. Seejärel toimub esimene käärimine roostevabast terasest mahutites, millele järgneb mõned kuud kestev batonnage (pärmisette segamine, et suurendada veini tekstuuri ja keerukust). Tirage (pudeldamine teise kääritamise jaoks) toimub järgmise aasta kevadel. Teine käärimine ja laagerdumine pärmisettel kestab vähemalt 30 kuud.

Veinil on kahvatu õlgkollane toon ja mull on peen ning püsiv. Aroomis on tunda akaatsiameenüansse, tsitruseid ja rohelist õuna ning karusmarja millele järgnevad kerged röstised noodid. Maitses tulevad need nüansid veelgi rohkem esile, pakkudes meeldivalt värskust ja komplekssust. Värskendav ja mitmekülgne kuiv vahuvein.

Vein on hea aperitiivina ja paljude erinevate eelroogadega. Sobitub suurepäraselt mereandide ja kooriloomadega. 

Serveerimistemepartuur: 6-8 ºC

Dosage: 0g/l

Aastakäik

2019

Marjasort

Chardonnay, Pinot Noir

Alkohol

12,5% vol.

Piirkond

Alta Langa, Piemonte

Tootja

Calissano

Lisainfo

Aastakäik

Marjasort

,

Alkohol

Piirkond

,

Tootja